Επικαιρότητα - Τοπικά Νέα

Ενημέρωση και σχολιασμός πάνω σε τρέχοντα θέματα και ζητήματα κοινωνικού και γενικού ενδιαφέροντος, που απασχολούν την επικαιρότητα και ειδήσεις από την τοπική κοινωνία της Ιστιαίας, της Βόρειας και λοιπής Εύβοιας.

Πρωτοφανές έγκλημα για τα δεδομένα της Ιστιαίας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα συναίβει τα ξημερώματα της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2013.

Ηλικιωμένη γυναίκα δολοφονήθηκε στο σπίτι της πιθανόν μετά από δυνατό χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι της με σκληρό αντικείμενο. Σύμφωνα με μάρτυρες που είδαν τον τόπο του εγκλήματος, το σπίτι της ηλικιωμένης ήταν ανάστατο και οι τοίχοι γεμάτοι με αίματα κάτι που υποδηλώνει πως το αίμα εκσφενδονίστηκε υπό τη μορφή πίδακα μετά από τον θανάσιμο τραυματισμό της άτυχης γυναίκας.

Ο δράστης είχε την ψυχραιμία σύμφωνα με λεγόμενα να πλυθεί στο λουτρό του σπιτιού.

Ο σκοπός του εγκλήματος δεν είναι πλήρως διευκρινισμένος μιας και σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά χρήματα που είχε στο σπίτι της παρέμειναν απείραχτα.

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το σπίτι του θύματος και ενισχύσεις με ειδικά τμήματα της αστυνομίας προσήλθαν από την Χαλκίδα για να βοηθήσουν στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.

Το μυθιστορηματικό σκηνικό του εγκλήματος αυτού, μας θυμίζει εικόνες από το βιβλίο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, “έγκλημα και τιμωρία”. Ας ελπίζουμε ότι και το τέλος θα είναι παρόμοιο. Θα εξιχνιαστεί δηλαδή και αυτό το έγκλημα.

Να σημειώσουμε πως το περιστατικό αυτό είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς από εγκληματικές ενέργειες που ήταν σε έξαρση τις τελευταίες περίπου 20 μέρες. Είχαν προηγηθεί η κλοπή καταστήματος, διάρρηξη αυτοκινήτου και πυρπολισμός ενός άλλου αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης.

Το Σάββατο 16/2/2013 τα ξημερώματα ακούστηκαν από αυτήκοους μάρτυρες 3 πυροβολισμοί στο κέντρο της Ιστιαίας περί τις 2:10 πμ και ενώ η νεολαία διασκέδαζε στα μπαράκια της πόλης.

Τα πρόσφατα επώδυνα μέτρα της Κυβέρνησης ωχριούν μπροστά στην μεγαλύτερη πληγή που έχει αρχίσει να πλήττει την Ελλάδα και που αναμένεται να γιγαντωθεί τις επόμενες δεκαετίες. Η μεγάλη αυτή πληγή αγαπητοί μου συμπολίτες, είναι το δημογραφικό πρόβλημα, για το οποίο σχεδόν κανένας δεν μιλάει! Πλήθος Ελλήνων είναι ανύπαντροι, πολλοί κοντά και πέριξ των σαράντα, τόσο άνδρες αλλά δυστυχώς και πολλές γυναίκες. Ενώ πολλά από τα υπάρχοντα ζευγάρια είναι άτεκνα και πολλά επίσης έχουν μόνο ένα παιδί!

Η 10η αυτή πληγή του Φαραώ, η καταστρεπτικότερη όλων, φυσικά δεν είναι τυχαία. Είναι απόρροια της νεοελληνικής κουλτούρας, ή καλλίτερα υποκουλτούρας, της ημιμάθειας και του ηθικού ξεπεσμού. Ενός δήθεν μοντερνισμού και ελευθεριότητας, που απλά υποκρύπτουν έναν ακραίο εγωκεντρισμό, νεοελληνικό νεοπλουτισμό, ψυχολογικά συμπλέγματα (μάλλον παλαιότερων γενεών), και ένα τεράστιο εσωτερικό κενό.

Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει σε 30 έως 40 χρόνια από τώρα, όταν η Ελλάδα γεμίσει ανήμπορα γεροντάκια. Βιασμοί, κλοπές, ληστείες; Ήδη ακούμε συνταρακτικές ειδήσεις όπως πχ ένας πρόσφατος βιασμός 82χρονης γυναίκας!! Πόσο θα ενδιαφέρονται οι ελληνοποιημένοι αλλοδαποί αστυνόμοι που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες λόγω λειψανδρίας, για εμάς τους...μελλοντικούς ανήμπορους και μοναχικούς γέροντες; Μήπως να εύχομαι να μην ζω μέχρι τότε;

Από φιλό-τιμοι γίναμε α-τιμοι. Γίναμε ανέντιμοι, γίναμε απατεώνες, ξεπέσαμε ηθικά, προσφάτως γίναμε και ανέκδοτο για τους ξένους (Creek statistics) και περίγελος. Φθάσαμε να μας βρίζουν οι γερμανοί, οι άνθρωποι που αιματοκύλισαν όλο τον κόσμο μόλις 50 χρόνια πριν!

Διώξαμε το Θεό από μέσα μας και γίναμε εμείς θεοί. Χάσαμε την αξιοπρέπειά μας, θα χάσουμε την ελευθερία μας, θα χάσουμε τη γή μας και τα λεφτά μας και τέλος θα χάσουμε και τη ζωή μας. Τελειώνοντας θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση με βάση τις εμπειρίες από τα δύο πρόσφατα ταξίδια μου στη Ρωσία. Το μεγάλο αυτό, πρώην κομμουνιστικό, αθεϊστικό, αδελφό όμως έθνος, έχει στραφεί προς την ορθοδοξία. Και αναπτύσσεται με εντυπωσιακό τρόπο και αρχίζει και ευημερεί και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή! Μήπως θα έπρεπε να το μιμηθούμε και εμείς και ίσως να το προσεγγίσουμε και λίγο περισσότερο;

Και μιας και βρισκόμαστε στην περίοδο της σαρακοστής κλείνω με τα λόγια του Αποστόλου: "γρηγορείτε, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε" Προς Κορινθίους Α' 16:13.